click to close!
click to close!
click to close!
click to close!
click to close!

Συκή Πηλίου

Η Συκή είναι ένα όμορφο χωριό στο Νοτιοανατολικό  Πήλιο 38 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου, με υπέροχη θέα στα νησιά των βορείων Σποράδων. Το χωριό χτίστηκε στις αρχές του 15ου Αιώνα από οικογένειες των διαφόρων οικισμών της γύρω περιοχής, όπως Παλιομέλισσο, Παλάτια, Κουφού, κατά τις πληροφορίες που δίνει ο Παπά-Γιώργης Ρηματισίδης στο έτος 1865.

Την ίδια περίοδο έμεναν στο χωριό 365 κάτοικοι. Προτού φτάσουμε στη Συκή θα συναντήσουμε το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου ένα παλιό μοναστήρι με Έτος ιδρύσεως 1795 το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια κατοικείτε από καλόγριες. Το Μάιο του 1822 η Συκή όπως και το μοναστήρι καταστράφηκαν σε μια επιδρομή των Τούρκων στο Πήλιο και ξαναχτιστήκαν μερικά χρόνια αργότερα. Μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς η Συκή υπάγονταν στο Δήμο Σπαλάθρων, τα τελευταία χρόνια υπάγεται στο Δήμο Αφετών.

Τα σπίτια στη Συκή είναι χτισμένα με πέτρα και σκεπασμένα με πλάκες που εξορίζονται από τα λατομεία στη περιοχή Παλαιομέλισσο στα σύνορα με το Νεοχώρι. Οι πέτρες και οι σχιστόπλακες Συκής με τα διάφορα χρώματα έχουν μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο, και φέρνουν ζωντάνια στο χωριό. Η Συκή σήμερα είναι μια καλή επιλογή για παραθεριστές που αγαπούν τον θρησκευτικό τουρισμό, τους περιπάτους και τις ήσυχες παραλίες, που θα τις βρείτε στην παραλία Ποτόκη και Πανταζή Άμμος.

click to zoom click to zoom click to zoom click to zoom click to zoom click to zoom